Ξαναχτυπά ο Ρουβίκωνας,  επανακαταλαμβάνοντας την αίθουσα 516, το πρωί της Τετάρτης.

Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από την πύλη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να εμποδίσουν την εισβολή των μελών του «Ρουβίκωνα» στο γραφείο τους.

Ωστόσο, η προσπάθεια τους δε στέφθηκε με επιτυχία αφού λίγη ώρα αργότερα, στις 10:30, το γραφείο καταλήφθηκε ξανά από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Η συγκέντρωση των καθηγητών αποτελεί μια συμβολική κίνηση, «για να προασπίσει τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠΑ.

«Οι προσπάθειες της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΕΚΠΑ.

Τονίζουν επίσης ότι «είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας.

Και συνεχίζει, καταλήγοντας ότι «τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης».