Στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκευάζει εδώ και λίγες ημέρες το νέο μοντέλο της Seat, το Tarraco. Το ισπανικό SUV, που πατάει στην πλατφόρμα παραγωγής MQB κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής μαζί με τα Volkswagen Tiguan και Touran.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά –  και στην ελληνική – στις αρχές του 2019. Το Tarraco σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε πλήρως στην Ισπανία από την SEAT. Με τη συνεργασία μίας πραγματικά ενθουσιώδους ομάδας στο εργοστάσιο στο Wolfsburg, το όχημα προετοιμάστηκε για να μπει στη γραμμή παραγωγής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τους στενούς δεσμούς μεταξύ SEAT και  Volkswagen» ανάφερε ο  Ματίας Ράμπ, επικεφαλής της φίρμας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει μεγάλη δυναμική και σε αυτό έχουν κατασκευαστεί αρκετά γνωστά μοντέλα, όπως είναι το Arosa, ή παλαιότερα, το Audi 50 από το 1974 έως το 1978, το Audi 80 από το 1994 μέχρι το 1998 και το Audi 100 από το 1993 έως το 1997. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκεύασε μοντέλο για άλλη μάρκα του Ομίλου.