Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπτα άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τα «κρυφά κονδύλια» και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απομάκρυνση του κ. Κοτζιά αποδεικνύει το λάθος του κ. Τσίπρα να μην δεχθεί τη πρόταση της Φώφης Γεννηματά να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών», επισήμανε μεταξύ άλλων το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης εξήγησαν για την ερώτηση που κατέθεσε η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον πρωθυπουργό ότι σκοπός είναι να απαντηθούν οι ισχυρισμοί του Πάνου Καμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο για κακοδιαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στις καταγγελίες του κ. Καμμένου», είπε ο Παύλος Χρηστίδης προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Καμμένο αποδεχόμενος την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Κατά τ΄ άλλα, το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής εκφράστηκε θετικά για την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου στον Δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι σύντομα θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ωστόσο οι κ.κ. Χρηστίδης και Μαλέλης κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν συμψηφισμοί και παζάρια τόσο εντός του Κινήματος Αλλαγής όσο και εκτός του.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των προσφύγων στη Μόρια και τη χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, από τις Βρυξέλλες, που ζήτησε να κλείσει η Μόρια, ο Σταμάτης Μαλέλης επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για αδράνεια, αλλά και στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στην Περιφέρεια. «Δεν μπορεί να υπάρξουν δυο μέτρα και δύο σταθμά. Στην Αττική να επικρίνεται σωστά για το Μάτι η κ. Δούρου και να μην αναδεικνύονται οι ευθύνες της περιφέρειας στο Β. Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.