Σε τρομοκρατική ενέργεια οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της κριμαϊκής χερσονήσου. Πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς, όπου από την έκρηξη σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου είπε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Έρευνας, ο νεότερος απολογισμός μετρά 13 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος μεταλλικά αντικείμενα πυροδοτήθηκε στο κυλικείο του πολυκλαδικού λυκείου του Κερτς. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των κυριότερων ποινικών υποθέσεων στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε την έκρηξη σε σχολή στην Κριμαία (video)