Απογοήτευσε η Εθνική, καθώς ηττήθηκε στο Τάμπερε από την Φινλανδία 2-0 και φυσικά, θα πρέπει να ξεχάσει το θέμα της ανόδου. Η Φινλανδία πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του 2ου ομίλου της League C και είναι πολύ κοντά στην πρώτη θέση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Εσθονία-Ουγγαρία 3-3.

Η Φινλανδία που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς, άνοιξε το σκορ στο 46′ με τον Σοίρι, ύστερα από «μπλακ-άουτ» της ελληνικής άμυνας. Παρά τις αλλαγές του Μίχαελ Σκίμπε η εθνική δεν κατάφερε να δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία, αντίθετα με τους Φινλανδούς που είχαν δοκάρι με τον Λουντ στο 80′ και πέτυχαν το 2-0 στο 89′ με τον Γκλεν Καμάρα. Οι στιγμές αντίδρασης της ελληνικής ομάδας μετά το 1-0 ήταν με δύο σουτ των Μήτρογλου (57′) και Κουλούρη (87′). Η τελευταία φάση ουσιαστικά ήταν και η καλύτερη για την ελληνική ομάδα.

Οι Φινλανδοί αύξησαν τη διαφορά από την Ελλάδα στο +6 με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στους δύο τελευταίους αγώνες τους, που θα είναι εκτός έδρας, με Ελλάδα (15/11) και Ουγγαρία (18/11). Αντίστοιχα, η «γαλανόλευκη» αναζητεί δυο νίκες στο ΟΑΚΑ (με Φινλανδία, Εσθονία) και ισάριθμες ήττες των Φιλανδών, τους οποίους πάντως θα πρέπει να νικήσει με διαφορά τριών τερμάτων. Δύσκολα πράγματα, με βάση την αγωνιστική εικόνα της…

Η αποχώρηση του Τέεμου Πούκι μόλις στο 12ο λεπτό, λόγω τραυματισμού, ήταν σίγουρα ένα απρόσμενο «δώρο» για την ελληνική ομάδα, καθώς ο επιθετικός της Νόριτς ήταν ως αυτό το παιχνίδι μόνιμος και μοναδικός σκόρερ των Φιλανδών στο Nations League. Μια αναγκαστική αλλαγή, λοιπόν, που επηρέασε τους γηπεδούχους, καθώς ως τη λήξη του ημιχρόνου ουσιαστικά δεν απείλησαν.

Να προσθέσουμε ότι και ο Σκίμπε αντικατάστησε στο ημίχρονο τον Παπασταθόπουλο (στη θέση του ο Τζαβέλας), καθώς είχε υποστεί διάστρεμμα.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χράντετσκι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σοΐρι (86΄ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Λουντ, Τουόμινεν (90΄+1 Καριαλάινεν), Ραϊτάλα, Πούκι (12΄ Σκραμπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Μπακασέτας (55΄ Χριστοδουλόπουλος), Τζιόλης, Πέλκας (73΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος (46΄ Τζαβέλλας), Τσιμίκας.