Προ των πυλών βρίσκεται η τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τη χωροθέτηση 40 θέσεων. Μάλιστα, τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη, υπεγράφη και η σύμβαση του έργου «Κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης», έργο που αφορά στην εκσκαφή ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη, για την τοποθέτηση του συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, δημοπρατήθηκε η μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων», προϋπολογισμού 1.306.960 ευρώ.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα επιτευχθεί τόσο αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, όσο και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής με εκσυγχρονισμό του αστικού εξοπλισμού, της ποιότητας ζωής των πολιτών και της εικόνας της πόλης για τους επισκέπτες καθώς και βιώσιμη διαχείριση σημαντικού ποσοστού των αστικών απορριμμάτων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και οι εργασίες θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης.