Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει στις 20 και 27 Οκτωβρίου 2018 το Ίδρυμα Ευγενίδου. Με τίτλο «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας» οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την γλώσσα περιγραφής υλικού (hardware) VHDL και τις δυνατότητες που παρέχει. Στόχος είναι να δημιουργήσουν μία εφαρμογή, που θα ελέγχει την κυκλοφορία σε μία διασταύρωση.

Για να φτάσουν στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναλύσουν τα διαφορετικά στάδια της διαδικασίας με χρήση διαγράμματος καταστάσεων και θα ελέγχουν το σύστημά τους μέσα από προσομοίωση. «Τι κρύβεται πίσω από το σύστημα ρύθμισης κυκλοφορίας μέσω των φαναριών; Θα καταφέρουν να αποφύγουν το «ατύχημα»;» αναρωτιούνται οι διοργανωτές. Όσοι θέλουν να λάβουν τις απαντήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2109469694.

Τα εργαστήρια διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και οι κρατήσεις θέσεων πραγματοποιούνται ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Η συμμετοχή όπως σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν.