Η τροπική καταιγίδα Μάικλ θα φέρει ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές και βροχές που ίσως προκαλέσουν δυνητικά θανατηφόρες πλημμύρες σε τμήματα της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνιας, πριν κατευθυνθεί προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, προειδοποίησε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Η καταιγίδα θα φέρει θυελλώδεις ανέμους σε τμήματα της νοτιοανατολικής Βιρτζίνιας, της βορειοανατολικής Βόρειας Καρολίνας και στη χερσόνησο Ντελμάρβα καθώς θα μετατρέπεται σε τροπική και θα κινείται προς τις ακτές των μεσοατλαντικών Πολιτειών, ανέφερε αυτή η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Ο Μάικλ, που όταν έφθασε στην ενδοχώρα των ΗΠΑ έγινε ο τρίτος ισχυρότερος κυκλώνας που έχει πλήξει ποτέ την αμερικανική επικράτεια, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντας, κοντά στη μικρή πόλη Μέξικο Μπιτς, την Τετάρτη, όταν κατατασσόταν στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα. Άφησε πίσω 7 νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές σε πολλές παράκτιες πόλεις.

Περί τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (03:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) η καταιγίδα απείχε περίπου 10 χλμ. από το Ρόανοκ Ράπιντς της Βόρειας Καρολίνας, με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων την ώρα.