Με φάουλ-οβίδα του Γκάλο στο 87΄ η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Λαμία στο γήπεδο της Καλλιθέας, για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας. Η Λαμία είχε προηγηθεί με τον Επστάιν στο 64΄, ενώ ο Γιακουμάκης ισοφάρισε στο 73΄.

Μετά από ένα ημίχρονο που ήταν σα να μην έγινε ποτέ (μηδέν τελικές προσπάθειες, ένα κόρνερ και για τις δύο ομάδες), ΑΕΚ και Λαμία μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά χάθηκαν από δύο πολύ καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν με πρωταγωνιστές τους Γιαννιώτα-Καραμάνο και τελικά η Λαμία ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Με εξαιρετική αντεπίθεση μετά από κόρνερ της ΑΕΚ («πληγή» από την αρχή της σεζόν οι κακές επιστροφές για την άμυνα της Ενωσης) ο Βασιλαντωνόπουλος πέρασε τη μπάλα στον Ντένις Επστάιν ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 64΄.

Με κακές εμπνεύσεις επιθετικά η ΑΕΚ, δεν μπορούσε να απειλήσει μέχρι που ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά ο Λούκας Μπογέ. Επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι του «Τανκ» ο Αργεντινός έμεινε όρθιος στο παρατεταμένο κράτημα του Σκόνδρα και έδωσε ασίστ στον Γιακουμάκη ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία και να ισοφαρίσει στο 73΄. Τη νίκη στην Ενωση έδωσε ο Ροντρίγκο Γκάλο με φοβερό απευθείας φάουλ στο 87΄. Φάουλ που είχε κερδίσει ο Μπογέ, ο οποίος πρόλαβε και πάλι να δείξει πόσο πολύτιμη μονάδα θα αποτελέσει στο υπόλοιπο της περιόδου.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισα)

Κίτρινες: Μπογέ, Μπότος, Σβάρνας

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Γιαννιώτας (66΄ Γιούσης), Μπότος (59΄ Μπογέ), Αϊντάρεβιτς (74΄ Κλωναρίδης), Γιακουμάκης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελισσάς, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66΄ Μπουλούλης), Επστάιν (74΄ Τσούκαλος), Καραμάνος (83΄ Κωστίκα)