Το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Σταδίου Επιλογής P-2002JF – από τα 12 συνολικά που προμηθεύτηκε η Πολεμική Αεροπορία – προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Αεροπορική Βάση (Α/Β) . Η άφιξη του αεροσκάφους σηματοδοτεί την έναρξη των παραδόσεων, από την εταιρεία TECNAM, των δώδεκα (12) αεροσκαφών P-2002JF και συναφούς εξοπλισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους , όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα (50) χρόνια, από το 1969. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Ιουλίου υπεγράφη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), παρουσία και του εκπροσώπου της εταιρείας TECNAM, κ. Walter Da Costa, η Σύμβαση Προμήθειας Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) δώδεκα (12) αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού. Και άμεσα, όπως είχε τονίσει τότε το ΓΕΑ, είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία.

Στην άφιξη του αεροσκάφους παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου και ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης.