Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου του «ήρωα του Αιγαίου» στον ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης.

Ο «ήρωας του Αιγαίου» όπως χαρακτηρίστηκε λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων προσφύγων, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μεσίστιες θα κυματίζουν την Πέμπτη οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο προς τιμή του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος.

H οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου έχει τη ζητήσει αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα.

Την εικόνα του αξιωματικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται πίσω από κάθε δελτίο Τύπου, που μιλά χρόνια τώρα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη. Χωρίς ωράριο, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από