Την αποζημίωση και μάλιστα εγκαίρως των πληγέντων παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με ανεμοθύελλες και ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι έχουν «προκληθεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ελαιοδέντρων, εσπεριδοειδών, κηπευτικών και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις». Μάλιστα, όπως ανέφερε, «οι αναγγελίες ζημιών στους κατά τόπους δήμους, αλλά και οι δηλώσεις των ζημιωθέντων παραγωγών στον ΕΛΓΑ είναι μεγάλου αριθμού». Όπως εξήγησε, «αν και η διαδικασία δηλώσεων ζημιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ήδη υποβληθεί 154 δηλώσεις ζημιάς στην Ηλεία και άλλες 150 δηλώσεις ζημιάς στην Αχαΐα».

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε στον Θεοφάνη Κουρεμπέ ότι «έπειτα από επαφές που είχε με στελέχη των τοπικών υπηρεσιών ΕΛΓΑ, υπάρχουν δυσκολίες στην διενέργεια έγκαιρων εκτιμήσεων, λόγω έλλειψης επιστημονικού προσωπικού», ενώ όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε, «γίνεται αντιληπτό ότι επιβάλλεται να στηριχθούν άμεσα όλες οι ζημιωθείσες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, για να διασφαλιστεί όσο είναι δυνατό το ήδη συρρικνωμένο αγροτικό εισόδημα».