Επιταγές συνολικού ύψους 324 χιλιάδων ευρώ για ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής παρέλαβε την Πέμπτη ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης. Η πρώτη επιταγή, ύψους 224 χιλιάδων ευρώ, επιδόθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού ‘Αλφα Κύπρου, Ανδρέα Παπαέλληνα και η δεύτερη επιταγή, ύψους 100 χιλιάδων, ευρώ επιδόθηκε εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Χάρη Λοϊζίδη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαέλληνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χάρη στην κινητοποίηση των ανθρώπων του ‘Αλφα Κύπρου, είχε διοργανωθεί μια έκτακτη εκπομπή, από την οποία ο ‘Αλφα έχει μαζέψει 224 χιλιάδες ευρώ οι οποίες παραδόθηκαν σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο στόχος είναι η αναστήλωση των Δήμων και των συνοικισμών».

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι η εισφορά του ΠΑΣΥΞΕ «ήταν προϊόν μιας προσπάθειας που έγινε, αμέσως μετά τα γεγονότα στο Μάτι, για να βοηθήσουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο την προσπάθεια, που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία να ανεγείρει το νοσοκομείο στην Ελλάδα».