«Το προσχέδιο του πρώτου μετα-μνημονιακού προϋπολογισμού δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών» αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 που κατατέθηκ στη Βουλή.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι στα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού θα πρέπει να πιστωθεί η πρόβλεψη για μείωση της φορολογίας διανεμομένων κερδών που αποτέλεσε πρόσφατη απόφαση, καθώς και η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 29% στο 28%.

Και κυρίως, συνέχισε ο ίδιος, η αύξηση κατά 550 εκ. ευρώ του κονδυλίου για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Μπορεί ως μεγέθη, οι προβλέψεις αυτές, να μη δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ωστόσο, αποτελούν ένα πρώτο βήμα για τη χάραξη μιας εθνικής οικονομικής πολιτικής που θα μας βάλει σε νέους δρόμους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, ο πρόεδρος σημείωσε «η θέση μας είναι ότι δεν είναι αναγκαία η περαιτέρω μείωσή τους, καθώς εκτός των άλλων, θα επιφέρει πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών που τόσο έχει ανάγκη η αγορά».

Διαβάστε επίσης:

Κορκίδης: Δίνουν «αντιπαροχή» τις φοροελαφρύνσεις για να σώσουν τις συντάξεις

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από