Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των δήμων Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων (Κιάτου) στο νομό Κορινθίας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου Υποδομών.

Όπως τόνισε ο κ. Δέδες σε δηλώσεις του, «είχαμε μια πρωτοφανή σε μέγεθος, ένταση και έκταση καταστροφή, και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε μαζί με το κλιμάκιο των μηχανικών και σε στενή συνεργασία με τους δήμους, να καταγραφούν και στη συνέχεια να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, οι διαδικασίες αποκατάστασης των περιουσιών και των υποδομών».

Επίσης, ο γ.γ. Υποδομών υπογράμμισε ότι «πρέπει σε πρώτη φάση να καταγραφούν και να αποτιμηθούν, τόσο οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι στις περιουσίες τους, όσο και οι ζημιές στις υποδομές της περιοχής, στις οποίες υπάρχουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πολλά και σοβαρά προβλήματα».

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκου και Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών στο έργο της καταγραφής και στη συνέχεια της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες και υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, από τη Δευτέρα το πρωί, τα κλιμάκια των μηχανικών έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες, ούτως ώστε, όπως ανακοινώθηκε, «να προχωρήσει με ταχείς διαδικασίες η καταγραφή και στη συνέχεια η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών».

Στην συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες ανέφερε ότι «υπάρχουν επίσης κλιμάκια μηχανικών στο δήμο Άργους-Μυκηνών, στην Αργολίδα, στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα, ενώ όπως πρόσθεσε, «οι καταγραφές θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους δήμους, όπου παραστεί ανάγκη και ζητήσουν οι δήμαρχοι τη συνδρομή μας».