«Είναι περιορισμένη η νομιμοποίηση αυτού του δημοψηφίσματος» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο intv.

Υποστήριξε ότι μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να προχωρήσει στην προσπάθεια να αλλάξει το Σύνταγμα ωστόσο – όπως είπε  – θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι στον αέρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι στον αστερισμό του ότι να ναι. Ο κ. Καμμένος είπε ότι 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία την ώρα που η κυβέρνηση θεωρεί  ότι αφού υπάρξει  αλλαγή του Συντάγματος η κύρωση στην Ελλάδα θα προχωρήσει. Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει το θέατρο» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει. «Εμείς λέμε πριν γίνει η αλλαγή στο Σύνταγμα της γειτονικής  χώρας να γίνουν εκλογές και να αποφασίσουν οι πολίτες για τη Συμφωνία».

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας που συμμετείχε στη συζήτηση υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα του δημοψηφίσματος, η  ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αγοράζει χρόνο. «Αν πάμε στην επικύρωση, αν περάσει, πάμε στο σενάριο για εκλογές τον Μάιο. Αν δεν περάσει η κύρωση στη Βουλή των Σκοπίων πάμε σε εκλογές στην ΠΓΔΜ . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πριν τον ερχόμενο Απρίλιο δεν πρόκειται να έρθει η Συμφωνία  στην ελληνική Βουλή».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι  αν καταφέρει να έχει ο Ζάεφ  την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή τότε θα έρθει η ώρα και στην ελληνική Βουλή «όπου θα υπάρχει μία καθαρή πλειοψηφία και θεωρώ ότι θα είναι μία θετική εξέλιξη για την Ελλάδα».