Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν μειώθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία και μόνο το 32% των Γάλλων έχει πλέον θετική άποψη γι’ αυτόν, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό ρεκόρ μετά την εκλογή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συγκεντρώνει 67% αρνητικές απόψεις (+1 μονάδα μέσα σ’ έναν μήνα) ενώ ο πρωθυπουργός ο Εντουάρ Φιλίπ, κέρδισε μια μονάδα στις θετικές απόψεις (39%), σύμφωνα μ’ αυτή την έρευνα του ινστιτούτου BVA για τα μέσα ενημέρωσης Orange, RTL και La Tribune, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αν και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός έχουν δημοτικότητα υψηλότερη παρά ποτέ μεταξύ των συμπαθούντων του προεδρικού κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός» (96% για τον Εμανουέλ Μακρόν, +9· 94% για τον Εντουάρ Φιλίπ, +9), ο πρόεδρος δεν συγκεντρώνει θετικές γνώμες παρά μόνο από το 22% των συμπαθούντων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (-6) και το 35 % εκείνων του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (-2).

«Ωστόσο οι δυσκολίες της κυβέρνησης δεν ωφελούν (ακόμη;) την αντιπολίτευση», επισημαίνει το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων. «Για ένα σημαντικό ποσοστό των Γάλλων, κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται ότι είναι σε θέση να ‘τα καταφέρει καλύτερα’ από την κυβέρνηση που είναι στην εξουσία, είτε πρόκειται για τον Εθνικό Συναγερμό (άκρα δεξιά, πρώην Εθνικό Μέτωπο, 21%), την Ανυπότακτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά, 20%), τους Ρεπουμπλικάνους (18%) ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα (13%)», υπογραμμίζει.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.011 προσώπων ηλικίας 18 ετών και άνω σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο σφάλματος είναι από 1,4 έως 3,1 μονάδες.