Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταβίβαση του νοσοκομείου στο Υπερταμείο, τονίζοντας ότι δεν τους πείθουν οι δηλώσεις των διοικητών των αρμοδίων υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) δεν μεταβιβάζονται. Ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πράγματι τα ΝΠΔΔ δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται το Νοσοκομείο δεν ανήκουν στο ΝΠΔΔ.

«Έχει δίκιο ο υπουργός, ο κ. Τσακαλώτος, ότι δεν μεταβιβάζονται τα ΝΠΔΔ στο Υπεραταμείο. Μόνο που το νομικό πρόσωπο είναι ένα χαρτί, είναι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου. Οι εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στο νομικό πρόσωπο, το νομικό πρόσωπο στεγάζεται στον χώρο αυτό και λειτουργεί ως νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Τον χώρο μεταβιβάζουν και όχι τα νομικά πρόσωπα. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει και να μην μπερδεύουν τον κόσμο. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει όλα τα ονόματα των ακινήτων, στα οποία αντιστοιχούν οι ΚΑΕΚ (Κωδικοί Αριθμοί Εθνικού Κτηματολογίου) των ακινήτων που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ και μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο» είπε ο κ Κετικίδης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τους ΚΑΕΚ των 10.119 μεταβιβαζόμενων ακινήτων (στα οποία περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης) που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ κατόπιν πρότασης του εντεταλμένου συμβούλου του Υπερταμείου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας στη Βουλή παραδέχτηκε ότι έχουν περάσει στο Υπερταμείο κάποια κτίρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι για εκποίηση αλλά για αξιοποίηση.

«Εκεί μπαίνει ένα ερώτημα: Ποια είναι αυτή η αξιοποίηση στο υπερταμείο; Ο κύριος Κύρκος, που έχει την αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, όπου ανήκει το νοσοκομείο, είπε ότι εκ παραδρομής μπήκε ο ΚΑΕΚ του Γεννηματάς στο ΦΕΚ. Αφού είναι εκ παραδρομής, περιμένουμε να υπάρξει ορθή επανακοινοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης σε ΦΕΚ όπου θα απουσιάζει ο αριθμός κτηματολογίου του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου Ιπποκράτειου ή κάποιων άλλων νοσοκομείων. Κάτι τέτοιο, από ό,τι γνωρίζουμε, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί διότι η όποια απόφαση θέλει τη συναίνεση των δανειστών» υποστήριξε ο κ. Κετικίδης, λέγοντας ότι οι δανειστές πρότειναν τα προς μεταβίβαση ακίνητα όχι με κωδικούς αλλά με το όνομα. Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνηση δημοσίευσε μόνο τους κωδικούς των ΚΑΕΚ χωρίς να κατονομάζει τα κτίρια στα οποία αντιστοιχούν, για να μην μπορεί κάποιος να βρει σε τι αντιστοιχεί ο κάθε κωδικός.