Τη στιγμή που στο χωριό Ζόλα της Κεφαλονιάς εκκενώνονταν σπίτια, νέα πυρκαγιά ξεσπούσε, πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο χωριό Βλαχάτα.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στην άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα, στο οποίο σήμανε από νωρίς συναγερμός.

Οι κάτοικοί του είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου βρίσκονταν σε ετοιμότητα δυο λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού καθώς οι φλόγες έφτασαν κάποια στιγμή στις αυλές τους.

Αν και η εικόνα είναι τώρα καλύτερη στα Ζόλα, οι πυροσβέστες παραμένουν επί τόπου καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, παίρνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.