Απάντηση στην επιστολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την οποία ζητά προτάσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως τονίζει ο κ Καμίνης, η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων, καθώς «μόλις χθες – και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός – ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει δε, πως τώρα είναι η στιγμή όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης αλλά για πράξεις. «Άλλωστε η πρόταση του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, διαμορφώθηκε μετά από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, όπως το Άμστερνταμ και το Παρίσι, καθώς επίσης και με επιστημονικές οργανώσεις. Η ολοκληρωμένη πρότασή μας τέθηκε υπόψη των κομμάτων και πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα. Οι χώροι αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ Καμίνης.