«Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορήθηκα ότι, μαζί με εμένα, κλήθηκε με πανομοιότυπο τρόπο και με τις ίδιες περίπου κατηγορίες για να απολογηθεί στην Ασφάλεια και άλλος αγωνιστής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας. Είναι προφανές ότι έχει στηθεί βιομηχανία μακάβριων διώξεων που πλήττουν βάναυσα την καρδιά της όποιας δημοκρατίας έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο» υποστηρίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν αυτή αφορά μόνο όσους στηρίζουν το σημερινό ληστρικό σύστημα και μετατρέπουν πραξικοπηματικά τα μεγάλα «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», ενώ φιμώνονται και διώκονται όσοι/ες αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, τις εποπτείες, τη λιτότητα, τη δικτατορία των πιστωτών, την υποτέλεια και την αποικιοποίηση της χώρας μας» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης και αναφέρει πως «αυτή η βιομηχανία διώξεων με κατασκευασμένες κατηγορίες, που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, αποφασίσθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στα άδυτα του Μαξίμου και των κυβερνητικών παραμάγαζων και σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες».

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ανυπόστατες διώξεις και επισημαίνει πως οι αποφάσεις γι’ αυτές «όχι μόνο δείχνουν πανικό και αδιέξοδο αλλά και βαθύ φόβο». Τον βαθύ φόβο ενός ολόκληρου συστήματος που τρέμει την ραγδαία ανοδική πορεία της ΛΑ.Ε, την οποία επιχειρεί με ψεύτικες δημοσκοπήσεις να αποκρύψει και να στήσει ένα δοτό ανύπαρκτο διπολικό σκηνικό, προσθέτει. Τον βαθύ φόβο, συνεχίζει, «ενός συστήματος που τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να γενικευθούν οι λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις κατά των πιστωτών και των εγχώριων υπαλλήλων τους και να αμφισβητηθεί η αμερικανοϊσραηλινή και γερμανική τάξη πραγμάτων στην χώρα και την περιοχή μας».

Σημείωνει μάλιστα με ιδιαίτερη ανησυχία, όπως αναφέρει, «για τον χαρακτήρα του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρυθεί στην χώρα, το γεγονός ότι η ανάκριση επί των βαρύτατων αλλά διάτρητων κατηγοριών που μου απευθύνονται, ανετέθη όχι σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά σε αστυνόμους του μνημονιακού αμαρτωλού «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο και το οποίο, αν και πλήρως αναρμόδιο, συνέταξε κάτω από κυβερνητική καθοδήγηση και την δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων αγωνιστών και την απέστειλε στην εισαγγελία».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «αποτελεί τον τέλειο εξευτελισμό κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης και κάθε ίχνους δημοκρατικής νομιμότητας να εκλαμβάνονται οι κινητοποιήσεις για την προάσπιση των σπιτιών των πολιτών ως απειλή κατά της ασφάλειας του κράτους και ακόμα να θεωρείται η αγωνιστική μου δράση ως υπονόμευση, τάχα, του «Δημοκρατικού Πολιτεύματος»».