Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος στην προσπάθεια του να ληστέψει το κατάστημα.

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε σχετικά με την συγκλονιστική υπόθεση:

«Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία, ειδοποιώντας την αστυνομία».

«Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα, είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους, απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν δεύτερο άνδρα που σε επίμαχο βίντεο το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία δείχνει να κλωτσάει τον επίδοξο ληστή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του κατηγορητηρίου, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκθεσης του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θάνατου του επίδοξου ληστή.