Την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ΕΣΡ, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας παράλληλα τον καθολικό έλεγχο των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών από το Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι αναμένει τον έλεγχο όλων των εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου, όπως προανήγγειλε το ΕΣΡ νωρίτερα σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την Ε.Ρ.Τ., η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ.. Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το ΕΣΡ».

Το ΕΣΡ απειλεί με κυρώσεις

Νωρίτερα σήμερα, μία μέρα μετά το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και με αφορμή τα σχόλια του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, τα μέλη του ΕΣΡ συνεδρίασαν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με το πέρας της συνεδρίασης το ΕΣΡ επισήμανε ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων» και προσθέτει ότι το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται».

Όσον αφορά την εκπομπή, «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, στην οποία και έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις Καψώχα, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηελόρασης κάνει λόγο για «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων».

Με την αφορμή αυτή, το ΕΣΡ προειδοποιεί ότι θα ελέγξει όλα τα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και θα επιβάλλει κυρώσεις «όπου επιβάλλεται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από