Μετά την παραγωγή ελαιολάδου στο Διάστημα η διαστημική μαθητική ομάδα της Καλαμάτας ετοιμάζεται για νέα δράση. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Μικρός Κοπέρνικος: Τηλεπισκόπηση με τους δορυφόρους SENTINEL της ESA στα οικοσυστήματα της Πελοποννήσου» θα ξεκινήσει σύντομα με την συμμετοχή μαθητών από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο και από το 6ο Λύκειο της πόλης.

Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοικτή για όλους τους μαθητές της περιοχής που φοιτούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και για εθελοντές καθηγητές Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας και Πληροφορικής που επιθυμούν να υποστηρίξουν την πρωτοποριακή δράση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των σύγχρονων εργαλείων διαδραστικότητας και αλληλεπίδρασης με το ζωτικό μας περιβάλλον καθώς και η ανάδειξη νέων δεξιοτήτων στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή της πληροφορίας, σε τομείς και δράσεις που θα βρίσκονται στο παγκόσμιο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις επόμενες δεκαετίες και που αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινότητα μας σε όλο τον πλανήτη.

Οι συναντήσεις των μαθητικών ομάδων θα γίνονται κάθε Σάββατο το απόγευμα ενώ έχουν προβλεφθεί και τηλεδιασκέψεις για σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα γίνεται με την επίβλεψη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης S.T.E.M. Οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον συντονιστή Δρ. Τάκη Παπαδόπουλο στο email: takis.papadopoulos@gmail.com