Ο Γιάγια Τουρέ μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατάκτηση πολλών τίτλων και διακρίσεων στην τεράστια καριέρα του, καθώς ο διεθνής σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. O έμπειρος μεσοαμυντικός των Eρυθρόλευκων έχει έναν ακόμα λόγο να αισθάνεται περήφανος, καθώς είναι μέλος της κορυφαίας εντεκάδας Αφρικανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Η ιστοσελίδα footballlive διοργάνωσε ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος περίπου 400.000 αναγνώστες. Ο Γιάγια Τουρέ ψηφίστηκε ως μέλος της κορυφαίας εντεκάδας, δείγμα και αυτό της εντυπωσιακής απήχησης που έχει το όνομα του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού.

Στην κορυφαία εντεκάδα βρέθηκε επίσης ο αδερφός του Γιάγια, Κόλο Τουρέ, αλλά και μερικοί ακόμα σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Μεχντί Μπενατιά της Γιουβέντους, ο πρώην αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Εσιέν, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Σάμουελ Ετό και ο Τζορτζ Γουεά. Ο άσος των ερυθρόλευκων συγκέντρωσε ποσοστό ύψους 28.1% , ενώ ο πρώην παίκτης του τριφυλλιού το 17.4%.

Αναλυτικά η ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας: Βίντεντ Ενιάμα (Λιλ, εθνική Νιγηρίας)

Αμυντικοί: Μεχντί Μπενατιά (Γιουβέντους, εθνική Μαρόκο), Κόλο Τουρέ (έχει αποσυρθεί), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι, εθνική Σενεγάλης), Ριγκομπέρτ Σονγκ (έχει αποσυρθεί)

Μέσοι: Μίκαελ Εσιέν (ελεύθερος), Γιάγια Τουρέ (Ολυμπιακός), Τζέι-Τζέι Οκότσα (έχει αποσυρθεί)

Επιθετικοί: Σάμουελ Ετό (Κατάρ SC), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Φίνιξ Ράισινγκ), Τζορτζ Γουεά (έχει αποσυρθεί).