Την απελπιστική κατάσταση στον τομέα της Υγείας σκιαγραφεί ο βρετανικός Guardian, με αφορμή τον θάνατο 74χρονης βρετανίδας στην Κάλυμνο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

«Ο θάνατος μίας βρετανίδας τουρίστριας σε ένα ελληνικό νησί ήταν αποτέλεσμα της ‘’απελπιστικής κατάστασης’’ των ιατρικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο στους τουρίστες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει  ο Guardian, επικαλούμενος την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό.

«Η έλλειψη γιατρών, του βασικού εξοπλισμού, των ασθενοφόρων και των προμηθειών θέτει σε επισφαλή θέση  χιλιάδες τουρίστες αλλά και τους ίδιους τους πολιτες  μας» αναφέρει στον Guardian ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι τουρίστες οι οποίοι αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά έξω από τις μεγάλες πόλεις σε νησιά ή σε ορεινές περιοχές, «βρέθηκαν στο έλεος του θεού» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 74χρονη Βίβιαν Τέιλορ, θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν το ασθενοφόρο μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό είχε φτάσει στην ώρα του.

Σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Κατά την εποχή της κρίσης σημειώθηκαν ορισμένες περικοπές στις δημόσιες δομές.

Σε αγροτικές περιοχές οι καρδιολόγοι είναι υπό εξαφάνιση μαζί με τα ακτινογραφικά μηχανήματα και άλλα εργαλεία βασικού εξοπλισμού.

«Υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας αναγνώρισαν ότι ακόμη και η Σαντορίνη και η Μύκονος, μέρος της περίφημης αλυσίδας των Κυκλάδων και μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στον κόσμο, στερούνται μονάδων εντατικής θεραπείας. Τα νησιά προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας» καταλήγει ο Guardian.