Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ, που θεωρείται στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, με βίντεο που ανάρτησε στο YouTube καλεί τον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε μονομαχία, απειλώντας τον ότι θα το συντρίψει, επειδή κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς.

Ο Ζόλοτοφ κατηγόρησε τον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μαριονέτα της Ουάσιγκτον που επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την Ρωσία, ενώ στο διάρκειας επτά λεπτών βίντεο που ανάρτησε, φανερά εξοργισμένος, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδει ο Ναβάλνι περί διαφθοράς στην Ρωσική Εθνική Φρουρά, τον καλεί σε μονομαχία και τον απειλεί ότι θα τον κάνει κιμά:

«Θέλω να σας πω, ότι όταν στην ομιλία σας αναφερθήκατε σε μένα, χρησιμοποιήσατε προσβλητικές και συκοφαντικές επινοήσεις. Στον κύκλο των αξιωματικών δεν συνηθίζεται να συγχωρείται αυτό, καθώς από αρχαιοτάτων χρόνων τον παλιάνθρωπο τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον καλούσαν σε μονομαχία», λέει Ζόλοτοφ και συνεχίζει στο ίδιο ύφος λέγοντας: «Απλούστατα σε προσκαλώ, στο ρινγκ, στο τατάμι, όπου θες και σου υπόσχομαι ότι θα σε κανονίσω, θα σε κάνω έναν ζουμερό κιμά μέσα σε λίγα λεπτά».

Η Λιουμπόφ Σόμπολ, δικηγόρος στο Μέτωπο κατά της Διαφθοράς του οποίου ηγείται ο Ναβάλνι, θεωρώντας ότι τα όσα δηλώνει ο Ζόλοτοφ συνιστούν απειλές και βία, είπε ότι είναι έτοιμη να τον υπερασπίσει στο δικαστήριο όπως και ότι ο Ναβάλνι δεν μπορεί να απαντήσει επειδή είναι στην φυλακή αλλά θα αποφασίσει να απαντήσει ή όχι προσωπικά στο Ζότοφ αργότερα.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Λεονίντ Βολκόφ, στενός συνεργάτης του Ναβάλνι, ο οποίος δήλωσε ότι, στα λεχθέντα του Ζόλοτοφ «υπάρχουν πολύ σοβαρές και απευθείας απειλές» (…) «δεν είναι απλά αστείο, είναι και δυσάρεστο».

«Η κατάσταση δεν μοιάζει σαν «πρόκληση σε μονομαχία που γίνεται από έναν αξιωματικό, που ζει με τον κώδικα τιμής του 19ου αιώνα» αλλά ως απειλή, από ένα λήσταρχο που παραμένει ατιμώρητος προς ένας άνθρωπο τον οποίο κρατά δεσμώτη», έγραψε ο Βόλκοφ στην σελίδα του Facebook.

Για την πρόσκληση που απηύθυνε σε μονομαχία ο Ζόλοτοφ, ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος έδειξε να υποστηρίζει την πρόθεση του επικεφαλής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς να καλέσει σε μονομαχία τον Ναβάλνι.

«Καμιά φορά την ανενδοίαστη συκοφαντία μπορείς να την καταπολεμήσεις με οποιουσδήποτε τρόπους», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πως αντιμετωπίζει την στάση του Ζόλοτοφ. «Όταν υπάρχει ανενδοίαστη συκοφαντία, η οποία δεν συνιστά τίποτα διαφορετικό, από παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, φυσικά είναι καλύτερο τέτοιου είδους συκοφαντία να την χτυπάς στην ρίζα της. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνώ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από