Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αλλά και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκαν απόλυτα με την απόφαση της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών, καθώς το συμβόλαιο που παρουσίασε η ΑΕΚ κρίθηκε άκυρο. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και όπως προαναφέραμε δικαιώνει τον παίκτη αλλά και τους ερυθρόλευκους.

Το συμβόλαιο του διεθνή ποδοσφαιριστή με την Ένωση θεωρείται άκυρο από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε έγκυρα στη Super League και έτσι δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης των 315.666,66 ευρώ που ζητούσε η Ένωση από Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο.

Παράλληλα, η Επιτροπή στέλνει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, δηλώνοντας αναρμόδιο, την υπόθεση όσον αφορά το ενδεχόμενο να προκύπτουν ποινές προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Άλλωστε το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι το αρμόδιο για να λύσει διαφορές ανάμεσα σε ομάδες.

Η ΑΕΚ είχε ζητήσει εκτός από την απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες, ακόμη την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους ενώ η ομάδα του Πειραιά με προσφυγή της, είχε ζητήσει την τιμωρία της ΑΕΚ, με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Με δεδομένο όμως, ότι η Επιτροπή της ΕΠΟ δεν δέχεται την ύπαρξη συμβολαίου του παίκτη με την ΑΕΚ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθούν ποινές.