«Έχουμε καθαρό διάδρομο πληρωμών του χρέους μέχρι το 2032 και μπορούμε να πούμε ότι πλέον καθίσταται βιώσιμο. Αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης -οι οποίοι αναβαθμίζουν συνεχώς την ελληνική οικονομία- και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά μεγάλο. Οι μεταρρυθμίσεις και η εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας είναι μια δυναμική διαδικασία, είπε και τόνισε ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» και σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο πως μόνο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να προχωρήσει σε αυτές. «Η διεθνής κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, βεβαίως πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλά».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών είπε ότι είναι μεγάλο, αλλά προτίμησε να μην προβεί σε ανακοινώσεις προτού αυτό δρομολογηθεί και έχουμε δρομολογημένες εξελίξεις. Είπε ότι το ενδιαφέρον προέρχεται και από την ευρωπαϊκή και την κινεζική πλευρά.