Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που η Μόνα Λίζα χαμογελάει. Κατάφερε να εξασφαλίσει ακριβό εισιτήριο, στήθηκε νωρίς-νωρίς στην ουρά, και βρήκε θέση μπροστά στη σκηνή (όπου σε λίγο θ' αρχίσουν να ανεβαίνουν ένα-ένα τα μουσικά συγκροτήματα).

Εντάξει, αυτά δεν συμβαίνουν στη δική μας πραγματικότητα, συμβαίνουν όμως στην «πραγματικότητα» του Ούγγρου φωτορεπόρτερ Μάρτον Νεμένιι, ο οποίος δεν λείπει από κανένα ετήσιο φεστιβάλ στο νησάκι Σίγκετ στην πατρίδα του - το ευρωπαϊκό «ισοδύναμο» του αμερικανικού φεστιβάλ «Burning Man».

«Αυτή τη χρονιά, το ουγγρικό νησιώτικο πάρτι χρειαζόταν μια λεπτή παραλλαγή. Φαντάστηκα τη βαριεστημένη Μόνα Λίζα μπροστά από την κεντρική σκηνή, την Ελευθερία του Ντελακρουά να κοπανιέται στον ρυθμό, την Ανδρομέδα του Ρούμπενς να λυκνίζεται μαζί με άλλες φεστιβαλίστριες, το πιο διάσημο ζευγάρι αγροτών του κόσμου (σ.σ. από τον πίνακα "American Gothic" του Γκραντ Γουντ) ν' ακούει Arctic Monkeys, τον Αδάμ του Μιχαήλ Αγγέλου να έχει πιει μια μπύρα παραπάνω... και τους αντέγραψα πάνω στις φωτογραφίες μου» δήλωσε ο Μάρτον.

#sziget

A post shared by Marton Nemenyi (@mook1d) on

Δούλεψε με Photoshop και το αποτέλεσμα «είναι σχεδόν σα να πρόκειται για καλές τέχνες. Καλές-τρελές-τέχνες» είπε.

Δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε το ίδιο, αλλά είναι πράγματι διασκεδαστικό το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από