Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην κατάρτιση του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού της χώρας.

«Η Ιταλία, στον επόμενο προϋπολογισμό της, θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που θέτει η Ευρώπη», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του λεγόμενου «εισοδήματος του πολίτη», για την στήριξη ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Παράλληλα ο Σαλβίνι τόνισε ότι «σε περίπτωση που, για την προστασία της ακεραιότητας των Ιταλών, η κυβέρνηση χρειαστεί να ξοδέψει ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ, είναι κάτι που θα το πράξει οπωσδήποτε».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε από την πλευρά του ότι «ο επόμενος προϋπολογισμός θα εγγυηθεί τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά θα είναι και θαρραλέος», με στόχο «να καθησυχάσει τις αγορές, αλλά και τις οικογένειες σε κατάσταση ανάγκης, με παιδιά που δεν βρίσκουν δουλειά». Ο Ντι Μάιο τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, διότι η κυβέρνηση εργάζεται ως ομάδα».