Σε… πελάγη ευτυχίας πλέει η Αννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της -στην κατηγορία γυναικών- παγκόσμια πρωταθλήτρια (αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων) και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας, δείχνει να αιφνιδιάσθηκε από την συγκεκριμένη διάκριση.

«Είναι τεράστιο αυτό που συμβαίνει. Είμαι άφωνη. Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμένα», τόνισε η 22χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Κατέκτησα τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISSF, συμμετείχα ως νεάνιδα».

Παράλληλα με το χρυσό μετάλλιο, η Κορακάκη εξασφάλισε και μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Και παρά το γεγονός πως το «εισιτήριο» αφορά στην ελληνική σκοποβολή, θεωρείται απίθανο να μην το «χρησιμοποιήσει» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Αισθάνομαι υπέροχα που εξασφάλισα μία θέση. Αυτό σημαίνει, ότι τώρα μπορώ να κάνω μία μεγάλη διακοπή, πριν αρχίσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένουν ακόμη δύο χρόνια και χρειάζομαι να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου».

Οσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, σχολίασε: «Αρχισα τον αγώνα με πολύ καλό τρόπο, αλλά στην συνέχεια έκανα ορισμένα λάθη. Στο δεύτερο μέρος του τελικού, απέδειξα ότι μπορώ να επανέλθω. Η Κορεάτισσα αντίπαλος μου, έκανε κάποια λάθη και μου έδωσε την ευκαιρία να την ξεπεράσω. Ετσι, φθάσαμε να διεκδικούμε το χρυσό με την Ζοράνα (σ.σ. Αρούνοβιτς). Και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Είναι μίαμ από τις καλύτερες φίλες μου, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατά την διάρκεια του τελικού, χαμογελούσαμε η μία στην άλλη και αστειευόμασταν με την κατάσταση που ζούσαμε. Τελικά τα κατάφερα. Τώρα είναι η ώρα για διακοπές»!