Στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη η δημοσιογραφική ομάδα της UEFA, γιά ένα αφιέρωμα στην πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ημέρα κλήρωσης ομίλων του Champions League και ο Μαρίνος Ουζουνίδης «στήθηκε» μπροστά από την κάμερα και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

«Γνώριζα ότι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκαμε στο δρόμο μας πολύ δύσκολους αντιπάλους» δήλωσε ακόμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην κάμερα της UEFA, λίγο μετά την κλήρωση: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα για εκείνους. Δεν θεωρώ ότι η παρουσία μας θα είναι τυπική με απλή συμμετοχή στον όμιλο. Πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας» απάντησε σχολιάζοντας την κλήρωση.

Για τους δικούς του στόχους μέσα από την πρώτη του εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο Ουζουνίδης είπε:

«Προσωπικά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να αντιμετωπίσω τους καλύτερους προπονητές. Αναλύοντας αυτά τα παιχνίδια και τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων μπορείς να μάθεις πράγματα που χρησιμεύουν πολύ στο μέλλον και που σε βοηθούν να εξελιχθείς ως προπονητής. Είναι πάντα όμορφο να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους με την προϋπόθεση να μαθαίνεις από αυτούς. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται σε καθημερινή βάση πλέον και μπορεί να διδαχθείς πολλά κάθε μέρα. Ποτέ δεν πίστευα ότι γνωρίζω τα πάντα. Αντίθετα πιστεύω ότι κάθε μέρα έχεις να κοιτάξεις πράγματα για να βελτιώνεσαι. Συμπερασματικά εκτιμώ ότι από τη στιγμή που θα έχω την ευκαιρία να αντιμετωπίσω αυτούς τους προπονητές είναι κάτι που θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος προπονητής στο μέλλον».

Αναφορικά με τους στόχους της ΑΕΚ στη διοργάνωση ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για στόχους. Εκτός από την κλήρωση αυτό που θα μετρήσει είναι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας πριν από κάθε ματς και ποια θα είναι η προσέγγιση που θα επιλέξεις για κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η ομάδα μου να παίξει όσο καλύτερα μπορεί και να καταστεί δύσκολο να την αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοί της. Φυσικά και πρέπει να ευχαριστηθούμε την εμπειρία και τη συμμετοχή μας, αλλά στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό πράγμα είναι το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να μετάσχουμε στη διοργάνωση σκεπτόμενοι μόνο ότι έχουμε να διασκεδάσουμε τα ματς. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως επαγγελματίες. Αυτός θα είναι ο στόχος μας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Μάνταλος, μίλησε για την τεράστια εξέλιξη που είχε η ΑΕΚ την τελευταία πενταετία: «Η ομάδα ξεπέρασε μεγάλα προβλήματα και κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει και εκεί που αξίζει να βρίσκεται, παίζοντας στην Ευρώπη. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και όλα έχουν εντελώς αλλάξει. Πιστεύω ότι η πορεία μας θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο. Κόντρα στη Σέλτικ και στη Βίντι κάναμε τέσσερα καλά ματς και εκτιμώ ότι αξίζαμε την πρόκριση στους ομίλους. Ως προς το κλειδί της επιτυχίας στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει κάποιος ατομικά που αποτελεί το κλειδί. Η δύναμή μας είναι το σύνολο. Κάθε ομάδα που θα μας αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων θα εντυπωσιασθεί από τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τους προκαλέσει έκπληξη και η ατμόσφαιρα, που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί μας στα τρία εντός έδρας ματς. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε από το κάθε ματς. Για πολλούς παίκτες θα είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε όμιλο Champions League. Το πρώτο είναι να το ευχαριστηθούμε. Μετά θα δούμε το πώς θα σταθούμε σε κάθε ματς, πόσους βαθμούς θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό για το τι καταφέραμε».

Ο Μάνταλος ρωτήθηκε ακόμα για τα συναισθήματά του, όταν σκόραρε με πέναλτι κόντρα στη Βίντι στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ: «Ένιωσα υπέροχα γιατί όλοι καταλαβαίναμε ότι εκείνη τη στιγμή κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο στόχο. Το είχαμε πολλά χρόνια στο μυαλό μας κάποια στιγμή να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League και όταν ευστόχησα στο πέναλτι ένιωσα όπως οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, ένιωσα χαρά και ικανοποίηση που επιτυγχάνουμε ακόμα ένα όνειρό μας»