Περισσότερα από 192 κιλά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα το βραδυ, στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ακολούθησαν τέσσερις συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 47χρονος εντοπίστηκαν 99 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 106 κιλών και 740 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ μαζί με τον οδηγό συνελήφθη και μία 46χρονη γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο, εντόπισαν στον χώρο των αποσκευών 85 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 85 κιλών και 915 γραμμαρίων. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας Αλβανός 21 ετών και είχε ως συνοδηγό μία 20χρονη. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν το ΙΧ και η ποσότητα χασίς.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.