Νεκρή ανασύρθηκε η 31χρονη ηρακλειώτισσα νηπιαγωγός, αργά το βράδυ της Κυριακής, από βραχώδη περιοχή του φαραγγιού Αμπά, όπου είχε μεταβεί για αναρρίχηση. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει συγκίνηση καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της, τους μαθητές και τους γονείς.

Η άτυχη Κάλλια Μηλιαρά (φωτογραφίες από creta24.gr), υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μεσημέρι της Κυριακής έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Τη 31χρονη ανέσυρε από βράχια σε βάθος περίπου εκατό μέτρων δύναμη της ΕΜΑΚ και του κλιμακίου της πυροσβεστικής Πύργου Μονοφατσίου, ύστερα από πολύωρη επιχείρηση.

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για 31χρονη στο φαράγγι Αμπά

Δόθηκε μάχη με τον χρόνο καθώς η κατάσταση της γυναίκας χειροτέρευε αλλά οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες.

Από τις πιο έμπειρες

Ο βαθμός δυσκολίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση ανάβασης ήταν πρωτοφανής εάν συνυπολογιστούν το μεγάλο ύψος, η σχεδόν κάθετη διεύθυνση, το γεγονός ότι ήταν νύχτα και η βραχώδης περιοχή.

Στη διάρκεια της ημέρας έγιναν προσπάθειες να προσεγγίσει και ελικόπτερο, όμως στάθηκε αδύνατο εξαιτίας των αντίστροφων κλίσεων των τοιχωμάτων του φαραγγιού.

Το Cretalive μεταδίδει ότι, σύμφωνα με άτομα που ασχολούνται με την πεζοπορία και την ορειβασία, η 31χρονη ήταν πολύ έμπειρη, από τις πιο έμπειρες στο Ηράκλειο…

Η άτυχη Κάλλια εργαζόταν ως νηπιαγωγός σε σχολείο της πόλης και αγαπούσε πολύ τις αναρριχήσεις και τις πεζοπορίες στα φαράγγια.

Το φαράγγι Αμπά βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, στον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, δίπλα στο χωριό Παρανύμφοι.