Ο Γιώργος Δώνης δε σταματά να τονίζει πως ο Παναθηναϊκός λειτουργεί στο αγωνιστικό του σκέλος σαν… κανονικός Παναθηναϊκός. Πως η δουλειά που γίνεται από τον ίδιο, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του συλλόγου. Δεν έψαξε δικαιολογίες ποτέ, δεν ζήτησε το παραμικρό άλλοθι.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έσβησαν τον βραχνά του -6 άμεσα. Ο Παναθηναϊκός είναι στο μηδέν βαθμολογικά, αλλά αγωνιστικά έχει κάνει ήδη βήματα. Λίγα, αλλά σημαντικά. Έχει κερδίσει αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και κάτι που είναι το σημαντικότερο όλων: τον κόσμο του. Η αγάπη του κόσμου και το αγκάλιασμα σε μια τέτοια περίοδο είναι το πρώτο κερδισμένο στοίχημα του Γιώργου Δώνη. Και μάλιστα πολύ μεγάλο στοίχημα.

Ο Δώνης είδε τον Παναθηναϊκό να μπερδεύεται στο χθεσινό ματς με τη Λαμία κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού των φιλοξενούμενων απ’ αυτό που περίμεναν οι πράσινοι είχε μπλοκάρει την ομάδα του, το 1-1 δυσκόλευε την κατάσταση και ο Έλληνας προπονητής το πήρε πάνω του στα αποδυτήρια.

«Θα αλλάξουμε το σχήμα μας. Θα παίξουμε με 4-2-3-1, θα γίνουν δύο αλλαγές και θέλω από τον Μπουζούκη να κινείται κοντά στον Καμπετσή, που θα μπει φορ», είπε ο Δώνης και ζήτησε από τους παίκτες του να ανοίξουν το γήπεδο, να απλωθούν, ώστε να αναγκαστεί η Λαμία να δώσει τον ελάχιστο χώρο που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να μπει κάθετα στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Δώνης βλέποντας τους παίκτες αγχωμένους, προσπάθησε να τους αποφορτίσει κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας. «Έχουμε μπροστά μας 48-50 λεπτά για να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται βιασύνη, ούτε άγχος. Θα ψάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το ματς. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε, θα γίνουμε πιο επιθετικοί σε σχηματισμό».

Ο Δώνης ανέβασε τις γραμμές της ομάδας, αφού οι τέσσερις της άμυνας έπαιζαν περίπου 20 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Η Λαμία δεν μπορούσε να βγάλει αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα να μην κάνει ούτε… υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο μέρος και οι πράσινοι έψαξαν με υπομονή το γκολ που δεδομένα θα τους έδινε τη νίκη.

Η τρίτη αλλαγή, μάλιστα, ήρθε μόλις στο 57′ και ο Έλληνας προπονητής το έκανε για συγκεκριμένο λόγο. Ήθελε να δώσει την αίσθηση σε όλους, μα πάνω απ’ όλα στους παίκτες του, πως σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, με το σκορ στο 1-1, ο Παναθηναϊκός που είναι μεγάλη ομάδα όφειλε να επιτεθεί από νωρίς και να το… καθαρίσει. Η είσοδος του Εμμανουηλίδη, που πήγε στο πλάι του Καμπετσή, έφερε και τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη πιο κοντά στην περιοχή και ο Παναθηναϊκός παίζοντας ακόμα και… τίκι – τάκα σε πολλές περιπτώσεις, έμπαινε στην περιοχή πολύ επικίνδυνα σχεδόν σε κάθε του επίθεση. Μέχρι που ήρθε το γκολ του Εμμανουηλίδη κι έπειτα έγιναν όλα πιο εύκολα.