Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρώην αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας, Περικλής Λύτρας. Ο Π. Λύτρας ήταν ένα από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕ του Πανεπιστημίου καθηγητής Κ. Μουτζούρης, του είχε αναθέσει σειρά διοικητικών αρμοδιοτήτων για την ολοκλήρωση λειτουργίας του νέου ιδρύματος.

H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:

«Με βαθιά οδύνη ανακοινώνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο αδόκητος θάνατος του καθηγητή Περικλή Λύτρα, αν. κοσμήτορα της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, προέδρου του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του ιδρύματος και διευθυντή του διιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό», που οργανώνει το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίο Αιγαίου».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, του οποίου μέλος ήταν ο Περικλής Λύτρας:

«Όλοι εμείς τα μέλη του συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας στην οικογένεια του εκλιπόντος καθηγητή του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλους του ΣΚΕ της ΕΡΤ και του προεδρείου, Περικλή Λύτρα» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη του συμβουλίου.Ν. Δομν.