Στο νησί Ραμπ της Κροατίας beach bar βρήκε ασυνήθιστο τρόπο για να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, διοργανώνοντας διαγωνισμό κολύμβησης για τους ίδιους και τους σκύλους τους.

Περισσότεροι από δέκα ιδιοκτήτες σκύλων με τα κατοικίδιά τους πήδησαν, την Τρίτη, από σκάφος περίπου 100 μέτρα στα ανοικτά του νησιού της Αδριατικής, κολύμπησαν μέχρι την ακτή και στη συνέχεια έτρεξαν προς το μπιτς μπαρ.

Η Ερβίνα Κρίσκοβιτς-Παχλίνα και ο σκύλος της Μπόνι ήρθαν πρώτοι, προς μεγάλη έκπληξη της ιδιοκτήτριας του κατοικιδίου.

«Ο σκύλος μου λατρεύει το κολύμπι αλλά όταν είδα να παίρνουν θέση όλα αυτά τα σκυλιά που ήταν πολύ μεγαλύτερα από τον δικό μου και σε πολύ καλή φόρμα, πίστεψα ότι δεν είχε καμιά πιθανότητα. Στο τέλος, αποδείχτηκε ότι ήταν ο πιο γρήγορος», είπε.

«Για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης»

Μετά την κολύμβηση, τα κατοικίδια αντιμετώπισαν μια ακόμη πρόκληση: κλήθηκαν να διαγωνιστούν για να αναδειχθεί ποιο θα μπορούσε να φάει πιο γρήγορα ειδικό παγωτό από γάλα σόγιας και να πιει ένα φλιτζάνι μπύρα χωρίς αλκοόλ παρασκευασμένη κατάλληλα ώστε να αρέσει στους σκύλους.

Η Ρούμπι Μοντανάρι-Κνεζ, ιδιοκτήτρια του μπαρ, δήλωσε ότι οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για την «ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο σημαντικά είναι τα κατοικίδια στη ζωή μας και πόσο πολύ συμβάλλουν στην ενότητα και τη δράση της κάθε κοινότητας. Εξάλλου η συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες ωφελεί πάντα την κοινότητα, οι άνθρωποι βγαίνουν έξω, ασκούνται σωματικά, δραστηριοποιούνται».