Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. με φόντο την ΕΡΤ και τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σε πολύ σκληρό τόνο απάντησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία στην άνευ προηγουμένου επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών της ΕΡΤ, στις αρχές τις εβδομάδας.

Στην ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως δεν την εξέπληξε το παραλήρημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ επισημαίνει ότι το ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν φαίνεται να ενοχλείται από «τις κατάπτυστες ανακοινώσεις της που εκδίδονται εδώ και τρία χρόνια».

Τέλος τονίζει ότι είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει μια «νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ» στην οποία «δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπλήσσεται από τη νέα παραληρηματική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως και από το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν δείχνει καν να ενοχλείται από τις κατάπτυστες ανακοινώσεις που εκδίδει, εδώ και τρία χρόνια, μια δράκα συνδικαλιστών η οποία αντιμετωπίζει την Ε.Ρ.Τ. ως φέουδό της και δεν το κρύβει καν.

Είναι μάταιος κόπος να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στη σημερινή ΠΟΣΠΕΡΤ τι σημαίνει αξιολόγηση. Πόσο μάλλον αμεροληψία στις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές

Επειδή, όμως, οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το μόνιμο προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. προκάλεσαν την εύλογη αγανάκτηση όσων τηλεθεατών έχουν απομείνει να παρακολουθούν -έστω και τυχαία στο ζάπινγκ- το όργιο της Συριζαϊκής προπαγάνδας, οφείλουμε μια αυτονόητη διευκρίνιση:

Στη νέα ακομμάτιστη Ε.Ρ.Τ. που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η Νέα Δημοκρατία, προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες απαιτούν να έχουν μια δημόσια τηλεόραση πολυφωνική και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα την απολαμβάνουν πολύ σύντομα και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συναντήθηκε με «εκπροσώπους μιας ολιγάριθμης διασπαστικής ομάδας εργαζομένων στην ΕΡΤ και όσα είπε έφερε ξανά στο νού μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα». Τόνισαν δε,  ότι «οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή, αλλά δημοκράτες πολίτες που όπως απέδειξαν και στο παρελθόν ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Δ. δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι επιθυμεί μια ΕΡΤ παρία του τηλεοπτικού τοπίου, που θα υπάρχει μόνο για να της κλέβουν τα πλάνα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μια ΕΡΤ που δεν θα μπορεί να προσφέρει ούτε μυθοπλασία ούτε πρωτότυπο πρόγραμμα, ούτε αθλητισμό στους Έλληνες πολίτες. Και βέβαια η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε παρά να κλείνει το μάτι σε απολύσεις εργαζομένων, που είναι και η βασική της επιδίωξη, όπως έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν.