Κλειστή για δυο ώρες παρέμεινε την Παρασκευή η σήραγγα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο 179 km πάνω από τα Καμένα Βούρλα, όταν ο οδηγός μιας νταλίκας που για φορτίο του είχε ένα ακόμη αυτοκίνητο δεν υπολόγισε το ύψος του φορτίου του μπήκε μέσα στη σήραγγα και στη συνέχεια ξήλωσε όλα τα φώτα που υπάρχουν στο πάνω μέρος της μικρής σήραγγας που έχει μήκος 280 m.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά συμβαίνει στις συγκεκριμένες σήραγγες τέτοιο ατύχημα, ωστόσο όμως εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα με συνέπεια να μην έχουμε τραυματισμούς.

Έτσι η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής οδού από Λαμία προς Αθήνα γινόταν μέσω από παρακαμπτήριους δρόμους μέχρις ότου τα συνεργεία μπορέσουν και να βγάλουν τα οχήματα από τη σήραγγα αλλά και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν εκτάκτως από το απόγευμα και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, λόγω του συμβάντος με το όχημα που υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπτό ύψος, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στον εξοπλισμό φωτισμού της τοπικής σήραγγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Έως την αποκατάσταση των φθορών και την ανάκτηση του απαραίτητου επιπέδου φωτισμού εντός της σήραγγας, οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (Χ.Θ 180+000) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Ανατολικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων (ΧΘ 177+500), από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

.