Η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού είναι κοντά. Μια ημέρα που (ιδανικά) θα βρει τους πράσινους με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στο τιμόνι του συλλόγου, αλλά και τα ταμεία της ΠΑΕ γεμάτα από τα χρήματα που θα βάλει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, στη νέα ΑΜΚ, που αναμένεται να προκυρηχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής (23/08).

Επί της ουσίας, ήρθε η ώρα να φανούν οι πραγματικές προθέσεις του εκπροσώπου της «Pan Asia». Και κυρίως, να φανούν τα χρήματα. Καθώς οι καλές προθέσεις δεν πληρώνουν συμβόλαια και υποχρεώσεις. Αντιθέτως, εάν τα λεφτά που έχει υποσχεθεί ο Ασιάτης επιχειρηματίας και το fund που εκπροσωπεί, μπουν τα ταμεία σύντομα, τότε οι Πράσινοι, ακόμη και την ύστατη ώρα θα έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν σελίδα και να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οπως έγινε γνωστό, ο Πιεμπονγκσάντ ήρθε υπό άκρα μυστικότητα στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενόψει της νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Με τη συνάντησή τους να λέγεται ότι καθόρισε οριστικά και το ύψος της νέας ΑΜΚ, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ούτε από την πλευρά του Ταϊλανδού, ούτε από το Τριφύλλι.

Βεβαίως, το νούμερο δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο το πότε θα καλύψει την Αύξηση ο Πιεμπονγκσάντ. Διότι το θέμα είναι να βάλει τα λεφτά και ο Παναθηναϊκός να περάσει με τη… βούλα στη νέα εποχή και να αφήσει πίσω του την τελευταί τραυματική διετία.

Ο Παϊρότζ λέγεται ότι αποχώρησε ήδη (ή αναμένεται να το κάνει εντός της ημέρας) από την Ελλάδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη (30/08), ώστε να προχωρήσει τα θέματα της ΠΑΕ, αλλά και να κανονίσει την κάλυψη της ΑΜΚ. Που επαναλαμβάνουμε, είναι το βασικό ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή. Ασχέτως εάν η χρονική διάρκεια για να καληφθεί θα είναι δύο μήνες.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι στο αυριανό Δ.Σ. αναμένεται να γίνει γνωστό και το τελικό ποσό που έβαλε στην τελευταία ΑΜΚ ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος όπως είναι γνωστό την κάλυψε μόνος του. Αλλοι κάνουν λόγο για 10.000.000, άλλοι για 15.000.000, ενώ κατά μία άλλη εκδοχή, μετοχοποίησε το περίφημο ομολογιακό διάνειο και το ποσό που έβαλε εν τέλει, έφτασε τα 20.000.000 €.