Τη δυνατότητα να ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία της Πανσελήνου της 26ης Αυγούστου σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν τη δυνατότητα όσοι το θελήσουν, αφού, οι χώροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ, στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο την ημέρα της Πανσελήνου, όσο και τις προηγούμενες και την επομένη. Αξίζει να σημειώσετε ότι:

Στον νοσταλγικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου θα ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 26/8 στις 9 μ.μ. στο Μουσείο Ακρόπολης. Οι θεατές θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών από επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μιχ. Τη συναυλία οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης.

Την ημέρα εκείνη, το Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται από την κεντρική πύλη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πλησίον του σταθμού μετρό «Ακρόπολη»)

Την ίδια ημέρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που θα είναι ανοιχτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, αρχαιολόγοι θα ξεναγούν το κοινό στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις με θεματική τις «Αμέτρητες όψεις του ωραίου». Παράλληλα θα στηθεί θεατρικό αναλόγιο από σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Δήλος» με αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στο Αίθριο του Μουσείου, ενώ στο Αίθριο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, με τον τίτλο «La Luna», με τους Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχη στα πλήκτρα τον Ηλία Αργυρόπουλο στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο.

Ανοιχτοί για το κοινό έως τα μεσάνυχτα θα είναι ο αρχαιολογικό χώρος του Σουνίου,του Κεραμεικού, αλλά και στην Ακαδημία Πλάτωνος, και στους Δυτικούς Λόφους, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό, και της Ελευσίνας, όπου θα φιλοξενηθεί και μουσική εκδήλωση, καθώς και η Ιερά Μονή Δαφνίου.

Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα συμμετάσχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις.