Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες κατεδαφίσεις των κτιρίων που έχουν χαρακτηρισθεί ως «κόκκινα» μετά από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και κατέστρεψε τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και τις περιουσίες των κατοίκων, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές που εξάλειψε στο πέρασμά της.

Συγκεκριμένα θα κατεδαφιστούν αρχικά 4 σπίτια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα. Πρόκειται για τα σπίτια που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και κρίθηκαν ως ακατάλληλα για να κατοικηθούν, κι όχι για τα αυθαίρετα σπίτια.

Ταυτόχρονα, πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας, αναλαμβάνει από τη Δευτέρα τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Συνεργεία με ειδικές στολές θα βρεθούν στο Κόκκινο Λιμανάκι προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποψίλωσης και της απομάκρυνσης όλων των καμμένων ελενίτ και των καμινάδων που αποτελούν εστία αμίαντου, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.