Με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το καταμαράν Andros Jet που προσάραξε το μεσημέρι σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Οι 46 επιβάτες του μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά σκάφη στο Γαύριο και προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το Andros Jet με 27 άτομα πλήρωμα μετά τη ρυμούλκηση στο λιμάνι αναμένεται να επιθεωρηθεί για λόγους ασφαλείας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Γαυρίου για Τήνο – Σύρο. Από το περιστατικό, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το ταχύπλοο των ενδοκυκλαδικών Andros Jet που έκανε το δρομολόγιο Σύρο-Άνδρο-Τήνο και επέστρεφε ξανά στη Σύρο προσάραξε στα αβαθή του Γαυρίου γύρω στις 11:15 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με το enandro.gr μετά από περίπου μια ώρα διαπιστώθηκε αδυναμία αποκόλλησης με ίδια μέσα και ζητήθηκε συνδρομή ρυμουλκού από την Σύρο. Με ευθύνη του λιμεναρχείου Άνδρου ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 46 επιβατών του πλοίου. Η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά και με την βοήθεια ιδιωτικών σκαφών οι εγκλωβισμένοι στο πλοίο βγήκαν στη στεριά.

 

.

Πηγή εικόνων: enandro.gr