Μοιάζει με παραμύθι αλλά είναι εντελώς αληθινή η ιστορία που έρχεται από την Αχαΐα με πρωταγωνιστές έναν πατέρα αγρότη και την κόρη του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει τα λόγια του, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, για δυο μεγάλα βαρέλια με χρυσές λίρες που κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό σε όλη του τη ζωή και τώρα πλέον θα περνούσαν στην κατοχή της.

Την απίστευτη ιστορία του ταπεινού αγρότη έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πελοπόννησος, αναφέροντας πως λίγο πριν αυτός αποβιώσει, κάλεσε τη θυγατέρα του και της είπε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους, όπου εκεί θα έβρισκε δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα λίρες!

Μέσα στο πόνο της, για την απώλεια του ανθρώπου της, η ανύπαντρη κόρη, όχι μόνο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά θεώρησε πως τα λόγια του ήταν απόρροια της ασθένειάς του και της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, που έδειχνε να τον οδηγεί σύντομα στον θάνατο.

Θυμήθηκε τα τελευταία λόγια του

Μέρες αργότερα όμως, η κόρη θυμήθηκε τα τελευταία λόγια του πατέρα της και πράγματι πήγε στο σημείο που της είχε υποδείξει, για να βρεθεί μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό, μη πιστεύοντας στα μάτια της.

Τα ‘χασε, αφού ποτέ μέσα στην οικογένεια ο πατέρας δεν είχε δείξει να έχει οικονομική άνεση, αλλά ήταν σε όλη του τη ζωή ένας απλός βιοπαλαιστής της υπαίθρου.

Επιπλέον, αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν ξέρει πώς θα διαχειριστεί το σημαντικό εύρημα.

Νομικές συμβουλές νομιμοποίησης…

Η τυχερή και «ζάπλουτη» πλέον νύφη (!) δεν έχει πει το παραμικρό στα πρόσωπα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος – αφού σε αυτήν το εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας – και είναι έτοιμη μάλλον να κρατήσει το καλά κρυμμένο μυστικό.

Εχει, ωστόσο, απευθυνθεί σε δικηγόρο της Πάτρας, ζητώντας νομικές συμβουλές για να μπορέσει να δικαιολογήσει την προέλευση αλλά και τη νομιμοποίηση της περιουσίας, προφανώς για χρήση μέρους του ανυπολόγιστου πλούτου της.