Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον, στον Καναδά, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Οι τοπικές αρχές σε ανάρτηση τους στο Twitter ενημέρωσαν ότι το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, ενώ προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Πριν λίγα λεπτά η αστυνομία του Φρέντρικτον ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ένα ύποπτος, ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

https://twitter.com/CityFredPolice/status/1027898771294879744

Ένας ύποπτος συνελήφθη λίγο μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στην καναδική πόλη Φρέντρικτον, στο Νιου Μπράνσγουικ (ανατολικά), ανέφερε η αστυνομία.

Αυτόπτης μάρτυς, κάτοικος της λεωφόρου Όουκλαντ, κοντά στο Βrookside Drive είπε ότι άκουσε μια σειρά κρότων σαν από πυροτεχνήματα. «Με την ταχύτητα που έπεσαν απανωτά πρέπει να ήταν πυροβολισμοί. Ακούστηκε σαν μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ», είπε ο Ρόμπερτ Ντιντιοντάτο.

Πέντε λεπτά αργότερα ακούστηκαν ανάλογοι κρότοι κοντά στο σπίτι του. «Οι πόρτες είναι κλειδωμένες κι όλοι είναι μέσα» δήλωσε στο CBC.

Ο Καναδάς έχει ακόμα φρέσκο στη μνήμη του το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Τορόντο.

Στο περιστατικό, ένας άντρας που οπλοφορούσε, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυματίζε δεκάδες.

https://twitter.com/NickMooreCTV/status/1027879630940917760

«Φοβερά νέα μας έρχονται από το Φρέντρικτον» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. «Η καρδιά μου βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» συμπλήρωσε ο Τριντό στο μήνυμά του.

https://twitter.com/JustinTrudeau/status/1027905409791799296