Κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας απηύθυνε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στο AEKtv, λίγο μετά την επιστροφή της πρωταθλήτριας στην Αθήνα. Έχοντας στις αποσκευές της την ισοπαλία 1-1 στη Γλασκόβη, η «Ένωση» φιλοδοξεί να προκριθεί στα Play Off του Champions League, φιλοξενώντας την ερχόμενη Τρίτη (14/8, 21:00) τη Σέλτικ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι της Τετάρτης και το αποτέλεσμα που απέσπασε η ομάδα του:

«Όταν έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα εκτός έδρας, σε μια τέτοια έδρα και με τις συνθήκες που ήρθε αυτό το 1-1 – και πριν τον αγώνα αλλά και κατά τη διάρκειά του – νομίζω πως η πρόκριση εξαρτάται από μας. Έχουμε απέναντί μας έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά δείξαμε κι εμείς πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που ξέρει να στέκεται απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ήταν μια συνέχεια της περυσινής πορείας της, τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως και καλύτεροι θα παρουσιαστούμε αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε αυτό που θέλουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να παίζουν τα παιδιά με τέτοια αυτοπεποίθηση. Παίζαμε κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, μείναμε πίσω στο σκορ αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Τα παιδιά έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Και πέρυσι στάθηκαν πολύ καλά σε δύσκολες έδρες και πήραν σημαντικά αποτλέσματα».

Στη συνέχεια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στη βοήθεια των φίλων της ΑΕΚ:

«Ξέρω πως ο επαναληπτικός είναι σε μια δύσκολη ημερομηνία, αλλά θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Αξίζει ο κόσμος να χάσει κάποιες ημέρες από τις διακοπές του για να έρθει να βοηθήσει την ομάδα και στο τέλος να χαρούμε όλοι μαζί. Επαναλαμβάνω πως χρειαζόμαστε το πάθος, τη διάθεση και τη θέληση του κόσμου. Το «καλώς ήρθατε στην κόλαση» , θα θέλαμε να τους πούμε, μεταφορικά φυσικά. Ένας φίλαθλος όταν θέλει μπορεί να γίνει πολύ καλός για την ομάδα του. Πρέπει να κρατήσει ο κόσμος την ψυχραιμία του, να συμπαρασταθεί στα παιδιά ως το τελευταίο λεπτό και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά για μας».

Αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης αλλά και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ο 45χρονος προπονητής επεσήμανε:

«Σίγουρα δεν έχουμε προκριθεί. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι δεδομένο η πρόκριση. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο από ό,τι στο ματς στη Σκοτία. Είμαι όμως αισιόδοξος. Πιστεύω στα παιδιά, στην ομάδα. Η Σέλτικ εκτός έδρας δεν παρουσιάζει την ίδια εικόνα σε σχέση με την έδρα της. Ακόμη κι αν περάσουμε τη Σέλτικ, φυσικά δεν είμαστε και στους ομίλους. Υπάρχουν και τα Play Off στη συνέχεια. Κοιτάμε ένα-ένα τα βήματα. Περιμένουμε από τον κόσμο μας να είναι ο 12ος παίκτης μας. Είναι δύσκολη περίοδος για μας, λόγω έλλειψης ετοιμότητας και ρυθμού. Με πίστη στον εαυτό μας, όλα θα πάνε καλά».