Την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη στην Γλασκόβη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών/νεανίδων, ενώ από την Πέμπτη (9/8) έως και την Κυριακή (12/8) θα διεξαχθεί στην ίδια πόλη το αντίστοιχο των ανδρών/εφήβων.

Εκεί όπου ο Έλληνας πολυνίκης Βλάσης Μάρας, στην 14η συμμετοχή του στην διοργάνωση, θα διεκδικήσει στο μονόζυγο το 9ο μετάλλιο (έχει ήδη 8 εκ των οποίων τα 5 χρυσά) και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους το 4ο χρυσό και μάλιστα συνεχόμενο (2015-Μονπελιέ, 2016-Βέρνη, 2017-Κλουζ), που αν το πετύχει θα αποτελέσει ισοφάριση του μεγάλου ρεκόρ που κατέχει ο θρυλικός Ιταλός Γιούρι Κέκι, με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες του το 1990, 1992, 1994, 1996.

Παράλληλα ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης θα έχει διευρύνει κι άλλο την απόλυτη κυριαρχία του στο αγώνισμα σε όλες τις διοργανώσεις, που κρατάει ήδη 2,5 χρόνια. Μετά τον Απρίλιο του 2016 και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχει κατακτήσει παντού το χρυσό μετάλλιο, μετρώντας «7 στα 7» στις διεθνείς διοργανώσεις όπου αγωνίστηκε.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κλείνει ακριβώς δύο χρόνια χωρίς να έχει ηττηθεί ούτε σε προκριματικό των κρίκων! Από τις 7 Αυγούστου 2016, όταν πέρασε ως 2ος τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθε παρουσία του Πετρούνια ισοδυναμεί με πρωτιά, σε κάθε θεσμό, είτε προκριματικός είτε τελικός, και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μάλιστα ο Πετρούνιας θα μπει πρώτος στην διοργάνωση, αφού αγωνίζεται στον πρωινό προκριματικό των κρίκων, ενώ θα λάβει μέρος και στις ασκήσεις εδάφους, προκειμένου να βοηθήσει την ελληνική ομάδα στο ομαδικό. Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 1ο όμιλο (με ώρα έναρξης στις 12:00). Το χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης είναι πως έχει ομαδικό αγώνισμα, αλλά δεν έχει στο πρόγραμμα το σύνθετο ατομικό.