Μηνύματα αλληλεγγύης και συλλυπητήριες επιστολές για την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, συνεχίζουν να στέλνουν πρόεδροι Κοινοβουλίων απ’ όλο τον κόσμο, προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση.

Τις τελευταίες ημέρες τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με συλλυπητήριες επιστολές που απέστειλαν, οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Ιρλανδίας, της Μολδαβίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας, τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και από τη Βουλή των Λαών και της Τσεχίας.

Επίσης, συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν με επιστολές τους προς τον κ. Βούτση, οι διαπιστευμένοι στην Αθήνα πρέσβεις του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης και της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο Νίκος Βούτσης έλαβε συλλυπητήριες επιστολές από τους ομολόγους του της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Τουρκίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την Άνω Βουλή και την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή), της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, της Αλβανίας, της Σερβίας, της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας, και της Republika Srpska Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Ακόμη, συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε και η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ.