Δύο προπονητές και πολλά προβλήματα αναζητούν λύση, ωστόσο αυτό που διαφέρει είναι η αντιμετώπισή τους. Ζοζέ Μουρίνιο, αιώνιος γκρινιάρης και Γιουλέν Λοπετέγκι, αισιόδοξος, παρά την απώλεια ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το φετινό ταξίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις Ηνωμένες Πολιτείες εξελίσσεται σε εφιάλτη. Τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το προπονητικό κέντρο στο Μαϊάμι και προμήνυαν την καταιγίδα, απέδιδαν ακριβώς την ψυχολογική κατάσταση του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος πλέον φαίνεται πως έχει χάσει τον αυτοέλεγχό του. Κυρίως όμως, όπως αναφέρει και ο βρετανικός Τύπος, φαίνεται πως αυτή η κατάσταση έχει κουράσει τους παίκτες.

Ο πορτογάλος τεχνικός δεν έχει σταματήσει να κάνει παράπονα για τους πάντες. Ηδη είναι σε κόντρα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορκ, εξαιτίας της αδράνειας που δείχνει ο σύλλογος στις μεταγραφές.

Ο τελευταίος συζητάει με διάφορες ομάδες για παίκτες από τη λίστα που τους έχει δώσει ο Μουρίνιο, ωστόσο τίποτα δεν προχωράει έως τώρα. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ θέλει τον Χάρι Μαγκουάιρ, τον κεντρικό αμυντικό της Λέστερ και της Εθνικής Αγγλίας, που είχε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο οι Αλεπούδες δεν είναι διατεθειμένες προς το παρόν να συζητήσουν το παραμικρό. Και η γκρίνια του Μουρίνιο εντοπίζεται στο γεγονός ότι στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν θα παρατάξει την ομάδα χωρίς αρκετούς από τους βασικούς, οι οποίοι δεν θα είναι ακόμα έτοιμοι.

Ο πορτογάλος τεχνικός γκρινιάζει από την ώρα που έφτασε η αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες για το γεγονός ότι δεν έχει στη διάθεσή του τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ. Επικαλούμενος το γεγονός ότι επέστρεψαν νωρίτερα οι Μάρκους Ράσφορντ και Φιλ Τζόουνς, ζήτησε και από τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Παράλληλα η απαίτησή του να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αντονι Μαρσιάλ μετά τη γέννηση του παιδιού του προβλημάτισε ακόμα και τη διοίκηση. Η «Daily Mail» έδωσε μία διαφορετική ερμηνεία σε αυτή τη στάση του Μουρίνιο. Ποτέ δεν έμεινε περισσότερο από τρία χρόνια σε μία ομάδα…

Αντίθετα, ο Γιουλέν Λοπετέγκι εμφανίζεται πιο ήρεμος. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές, να αναζητεί εναγωνίως τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο αυτός αντιμετωπίζει την κατάσταση ψύχραιμα. Μάλιστα χαρακτήρισε πρόκληση την προσπάθεια να διαμορφώσει την ομάδα χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της τα τελευταία εννέα χρόνια.

«Είναι μία πρόκληση να δημιουργήσουμε μία νέα Ρεάλ ανταγωνιστική χωρίς τον Ρονάλντο. Δεν έχω αμφιβολία πως μπορούμε να το πετύχουμε και με τους παίκτες που έχουμε. Εχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένουμε πολλά. Ράμος, Βαράν, Κόβασιτς, Μόντριτς, Μπενζεμά. Ο Μπέιλ είναι εξαιρετικός παίκτης, μπορεί να προσφέρει πολλά και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την ομάδα γύρω από αυτόν. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για αυτόν να δείξει την αξία του». Προς το παρόν, ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να περιμένει ο Λοπετέγκι είναι ο Τιμπό Κουρτουά. Κι εδώ όμως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς για να παραχωρήσει η Τσέλσι τον βέλγο πορτιέρο θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη του. Και η μεταγραφική περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώνεται στις 9/8. Η αντίδραση του Λοπετέγκι; «Εχουμε τον Κέιλορ Νάβας. Μίλησα μαζί του, είναι ευχαριστημένος στη Ρεάλ και την περσινή περίοδο είχε εξαιρετικές εμφανίσεις. Φυσικά και μπορεί να συνεχίσει έτσι». Ο Λοπετέγκι έχει θέματα να αντιμετωπίσει. Και δεν είναι μόνο ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Κόβασιτς θέλει να φύγει και δεν το κρύβει, αλλά ο βάσκος τεχνικός τού ξεκαθάρισε ότι δεν παραχωρείται. Παράλληλα θα πρέπει να διαχειριστεί όλους τους νεαρούς παίκτες που είχε μαζί του στην προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.